جمهوری ترک قبرس شمالی (به ترکی استانبولی: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti یا KKTC) که معمولاً قبرس شمالی خوانده میشود ناحیه تحت تسلط ترکها در شمال جزیره قبرس است . این جمهوری خود خوانده توسط هیچ کشوری به جز ترکیه به رسمیت شناخته نشده است . از دید جامعه جهانی این بخش از قبرس بخش اشغال نظامی شدهای از جمهوری قبرس است .
تاریخ
قبرس در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس براساس مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا ، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند .
در سال ۱۹۶۳، نمایندگان اقلیت ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق از دولت قبرس خارج شدند و در پی بروز درگیری بین دو طرف ، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که ماموریت آن تاکنون تمدید شده است .
در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس ، رئیس جمهور وقت قبرس ، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس ، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد .
بخش ترکنشین قبرس در سال ۱۹۸۳ اعلام استقلال کرد و نام خود را جمهوری ترک قبرس شمالی گذاشت .
بخش ترکنشین قبرس را غیر از ترکیه ، کشور دیگری به رسمیت نشناخته است و این بخش به عنوان «ناظر» در همایشهای سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی حضور مییابد .
اما رای مثبت مردم بخش ترکنشین قبرس به طرح صلح کوفی عنان دبیر کل سابق سازمان ملل در همه پرسی سال ۲۰۰۴ و رای منفی مردم بخش یونانینشین به همین طرح ، در تحریم جهانی علیه بخش ترکنشین قبرس شکاف ایجاد کرد و موقعیت این بخش را در عرصه بینالمللی بهبود بخشید .
هم اکنون هیاتهایی از کشورهای مختلف و حتی کشورهای عضو اتحادیه اروپا بطور غیر رسمی به بخش ترکنشین قبرس سفر کرده و به رغم اعتراضهای بخش یونانینشین و نیز یونان ، با مقامات این بخش دیدار میکنند .
در همین حال اتحادیه اروپا با پذیرش بخش یونانینشین قبرس در آن اتحادیه ، از دولت ترکیه خواهان شناسایی بخش یونانینشین قبرس و تلاش برای ایجاد زمینه وحدت قبرس در راستای همگرایی ترکیه با اتحادیه اروپا است .
زبان : -
دين : -
جمعيت : -
تعداد توریست : -
پایتخت : نیکوزیا
حکومت : -
تعطیل ملی : -
احزاب سیاسی : -
واحد پول : -
شرکاء تجاری : -
کشاورزی : -
صنعت : -
رشد اقتصادی : -
خط تلفن : -
همراه : -
کاربر اینترنت : -
شناسه اینترنت : -
سایت : -
مساحت : -
آب و هوا : -
همسایه ها : -
منابع طبیعی : -
اختلاف ساعت : -
خطوط نفت : -
زمینی : -
راه آهن : -
آبی : -
فرودگاه : -
Lala Mustafa Pasa Mosque جزئیات