در ادامه مسیر پیش رویتان در یک مسیر مالرویی که دامدان از از آن برای رسیدن چراگاه حیواناتشان طی می کنند را نیز باشد بگذرانید تا کم کم دره کول خرسان در خوزستان را مشاهده کنید. در این دره باقیمانده هایی از یک آسیاب را خواهید دید که احتمالا توسط طایفه ی بختاریِ ساکن در این محل و در گذشته های دور استفاده می شده است. درختان کنار، سدر، بادام کوهی و نخل درختانی هستند که کم کم به چشم می خورند و خبر از نزدیک شدن به کول خرسان می دهند که قرار است با شگفتی هایش جادویتان کند.
آب و هوای دره کول خرسان در خوزستان
با توجه به موقعیت جغرافیایی که دره کول خرسان در خوزستان دارا می باشد و فاصله ی نسبتا کمی از شهر دزفول دارد اختلاف درمای زیادی با آن دارد و در فصل تابستان بسیار خنک و دمای هوای این منطقه بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد متغیر می باشد. آب و هوای خنک و مطبوع در تابستان و شهرت این دره به نام دره ارواح، گردشگران ماجراجو را از سرتاسر ایران به سمت خود جذب کرده است. همین موضوع باعث وقوع حوادث مرگباری در سال های اخیر شده است. بنابراین قبل از هرچیز باید بگوییم که سفر به دره ارواح خوزستان کار هرکسی نیست و هرگز بدون راهنما و تجهیزات مناسب به این دره نروید! زمان مناسب برای پیمایش کامل کول خرسان را اواسط خرداد ماه می دانند چرا که با پایان یافتن باران های بهاری و گرم شدن هوا خطرات کمتری شما را تهدید می کند. بسیار توجه داشته باشید که اگر در فصل مناسب سفر به این دره برنامه خودتان را تنظیم نکنید، ممکن است گرفتان سیلاب های ۱۵ متری که در دره جریان دارد بیافتید که اصلا رهایی از آن ها شوخی بردار نیست.
هشدارها را جدی بگیرید! اگر خواستار هیجان این سفر هستید می توانید با حضور یک راهنمای با تجربه و همه فن حریف، از آن لذت ببرید. در غیر این صورت، هرگز هرگز و هرگز به تنهایی به کول خرسان نروید.
دسترسی به دره کول خرسان در خوزستان
آدرس: استان خوزستان، ۳۲ کیلومتری شمال دزفول
به منظور دسترسی به دره کول خرسان راه های مختلفی وجود دارد که می توانید بنابر میل خودستان یکی از آن ها را که در زیر بیان می کنیم را انتخاب کنید.
- از سمت روستای بیشه بزان درمنطقه شهیون که می توانید از طریق جاده شهیون از دزفول به این دره دسترسی داشته باشید.
- دیگر مسیر پیش رو روستای پاقلعه در منطقه شهیون است که دسترسی به آن از طریق جاده شهیون از شهر دزفول امکان پذیر است
- روستای اسلام آباد در منطقه چغامیش هم یکی دیگر از مسیرهایی است که می توانید از طریق آن به این دره دسترسی پیدا کنید برای دسترسی به این مسیر لازم است بدانید که از طریق بلوار شهدای پلیس در دزفول می توانید خودستان را به این منطقه برسانید.
برای رسیدن به ورودی کول خرسان نیز باید حداقل برای ۴ کیلومتر پیاده روی آماده باشید که گاه در دامنه های پرشیب و مسیر نسبتا نا هموار صورت می گیرد.
وسایل مورد نیاز در سفر به کول خرسان
همانطور که گفتیم دره کول خرسان در خوزستان از آن دسته جاذبه هایی است که برای سفر به آن حتما باید جوانب احتیاط را رعایت کنید، برای همین منظور ما لازم بدانیم که مواردی را به شما ذکر کنید که از جمله آن داشتن آمادگی جسمانی کافی یکی از مهمترین فاکتورهای سفر به این منطقه به شمار می رود. دانستن اصول کوهنوردی و شنای حرفه ای به شما کمک می کند بیشتر از این سفر لذت ببرید. اگر قصد قایق سواری در دز را داشتید حتما با تجهیزات مناسب این کار را انجام دهید و جانتان را به بازی نگیرید.
لوازم ضروری: آب آشامیدنی، تلفن همراه، نقشه یا GPS، کلاه ایمنی، کارت شناسایی، کفش کوهنوردی، لباس گرم، کیسه زباله، پاور بانک، پتو و لوازم خواب، چادر مسافرتی، کلاه آفتابگیر، عینک آفتابی، باتوم، میان وعده و دفترچه بیمه
توجه داشته باشید که این دره با تمام زیبایی هایی که دارد اما تاکنون جان چند تن از مسافران خود را گرفته است.