با کلیک برروی تصویر میتوانید تور مجازی این دریاچه را مشاهده نمایید
دریاچه عباس آباد
دریاچه عباس آباد با انبوهی از درختان که دور تا دوراش قد برافراشتهاند و با آواز پرندگان و بقایای عمارت تاریخیاش که از دوران صفوی به یادگار ماندهاند، یکی از بهترین مقاصد برای لختی دور شدن از فضای پر دود و دم شهری و آرام گرفتن در طبیعت بینظیر شهرستان بهشهر است. با آقای تور همراه باشید.
دریاچه عباس آباد با صدای موجهای آرام و دلنوازش، با انبوهی از درختان که دور تا دور اش قد برافراشتهاند و در جنگل پنهانش کردهاند، با آواز پرندگان و بقایای عمارت تاریخیاش که یادگاری از دوران صفوی است، از بهترین مقاصد برای لختی دور شدن از فضای پر دود و دم شهری و آرام گرفتن در طبیعت بینظیر شهرستان بهشهر است. طبیعت مازندران در بهار و پاییز بیاندازه زیباست و این دریاچه کوچک نیز از این قاعده مستثنا نیست. بهار و هارمونی دلنواز عطرها و رنگها و روشنای آب و پاییز و انعکاس هزار و یک رنگ آن در آب، تماشای برگهایی که دست باد از درختان جدایشان میکند و به آب میسپاردشان، تصویر آسمان و ابرهایی که همیشه در سفرند، خنکا و طراوت هوا، همه و همه یکجا جمع شدهاند تا مایهی آرامش آدمی شوند. دریاچه عباس آباد آنقدر زیباست که میتوان ساعتها در سکوت به آن خیره شدن، حرفی نزد و از حضور در این طبیعت بینظیر سرشار از لذت شد.
سفر به دریاچه عباس آباد ترکیبی ست از طبیعتگردی و گردشگری تاریخی-فرهنگی. در کنار این دریاچه ۱۰ هکتاری باغ ۱۴۰ هکتاری عباس آباد قرار گرفته که یکی از ۹ باغ ایرانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو و مهمترین باغ غیرکویری ایران است. این مجموعه تاریخی به دستور شاه عباس اول صفوی بین سالهای ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ هجری قمری ساخته شده و شامل دریاچه، کاخ، گل باغ، آسیاب آبی، برج و حمام و… است.
یکی از شاخصههای ثبت این مجموعه در فهرست آثار جهانی، مکانیزم منحصربهفرد ایجاد شده در رابطه با چرخش آب است. به پیروی سطح شیبدار و همچنین لولههای سفالی، آب از فرادست حوض مرکزی به صورت فواره ظاهر میشد و مابقی از طریق لولههای سفالی، حوضهای جانبی را پر میکرده است. معماری در باغ و باغسازی کاملا به صورت قرینه انجام پذیرفته که موجب زیبایی آن را فراهم آورده است. مهندسان و معماران دوره صفوی با احداث باغ به روش پلکانی و مطبق و همچنین با بهکارگیری از سطوح شیبدار و لولههای سفالی، علاوه بر زیبایی، موسیقی آب را در باغ ایجاد کردهاند که سبب آرامش افراد مستقر در باغ میشده است.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید تاج محل و کاخ الحمرا نیز نمونههای باغ ایرانی هستند که در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیدهاند. در ضلع غربی باغ و متصل به آن و در سطحی پایینتر از باغ، بنای حمام تاریخی با زیربنایی به وسعت ۱۶۰ مترمربع قرار دارد.
بر اساس ظواهر امر و بررسیهای به عمل آمده، پوشش سقف بنای حمام گنبدی شکل بوده است و مصالح عمده سازه آن آجر بوده و همچنین از تزیینات کاشی و ملاط ساروج در آن استفاده شده است. آب از قسمت شرقی بنای حمام از طریق لولههای سفالی (تنبوشه) که در داخل دیوارهای بنای حمام قرار دارد بعد از عبور از ضلع شمالی دیوار حمام، وارد ضلع غربی شده و خزانه آب گرم را پر میکرده، سپس آب در خزانه بعد از گرم شدن از طریق لولههای سفالی (تنبوشه)، دیگر حوضهای موجود فضای گرمخانه را پر میکرده است. روش آبرسانی آب سرد بنای حمام مذکور به مانند آب گرم انجام میپذیرفته است، بدین ترتیب، آب سرد از طریق لولههای سفالی بعد از عبور از ضلع شرقی حمام با پر کردن حوضی در بالا دست (خارج از بنای حمام) از طریق لولههای سفالی (تنبوشه) حوضهای موجود در فضای سربینه و گرمخانه را پر میکرده است، به بیانی دیگر هر حوض در فضای گرمخانه و سربینه حمام تاریخی عباسآباد بهشهر دارای دو سیستم آبرسانی آب سرد و گرم بوده است.
در میانه دریاچه عباس آباد عمارتی وجود دارد که در گذشته با پلی چوبی به ضلع شمالی مجموعه متصل میشده و بنا بر برخی شواهد، پایهای برای کاخی بوده است که امروزه از آن اثری نیست. این عمارت آجری در فصول پر آب، کاملا به زیر آب فرو میرود به طوری که تنها نشانه از حضور آن، درختانی هستند که بر سقف عمارت روییدهاند. آب دریاچه از آبهای زمستانی اطراف تأمین میشود که با کمک کانالهای جمعآوری به دریاچه ریخته و در تابستان جهت آبیاری شالیزارهای برنج و تأمین آب روستاهای اطراف مورد استفاده قرار میگرفته است.
مجانب دریاچه، باغ عباس آباد با بریدن تپهها بهصورت پلکانی و مطبق ساخته شده و با درختان انبوه راش، توسکا، تمشک و بسیاری گونههای دیگر از زیبایی و طراوت خاصی برخوردار است. همچنین در گذشته سازندگان باغ با استفاده از لولههای سفالی فوارههای کوچکی ایجاد کرده بودند که به لطف و صفای آن میافزوده است. مجموعه تاریخی عباس آباد با داشتن امکانات تفریحی و اقامتی (مانند قایق سواری، چایخانه و رستوران) در کنار جاذبههای طبیعی و تاریخیاش یکی از بهترین مقصدهای طبیعتگردی و گردشگری در سفر به استان مازندران است.
شهرستان بهشهر با وجود بیش از ۱۰ منطقه نمونه گردشگری به «نگین گردشگری مازندران» معروف است. چنانچه به این منطقه و دریاچه عباس آباد سفر میکنید و فرصت کافی دارید، میتوانید از شبه جزیره و تالاب زیبای میانکاله نیز دیدن کنید. تالاب میانکاله یکی از پناهگاههای حیات وحش در کشورمان بوده و از مناسبترین مکانها برای برگزاری تورهای پرندهنگری است. از دیگر جاذبههای طبیعتگردی این منطقه میتوان به دشت ناز اشاره کرد که زیستگاه گوزن زرد ایرانی است.
از تهران وارد جاده هراز شده و مسیر جاده آمل را در پیش بگیرید. در کمربندی آمل یک خروجی در سمت راستتان قرار دارد که به سمت بابل، قائم شهر و ساری میرود. وارد این خروجی شوید و مسیر را ادامه دهید تا بعد از ساری به بهشهر برسید. در ورودی بهشهر وارد بلوار هاشمی نژاد شده و مسیر را ادامه دهید تا به بلوار امام رضا برسید. در بلوار امام رضا نرسیده به هتل عباسپور، ورودی جاده عباس آباد در سمت راست شما قرار دارد. وارد جاده شده و با عبور از رستوران قصر، مسیر را ادامه دهید. در انتهای مسیر یک خروجی در سمت راست قرار دارد که مستقیم به دریاچه عباس میرود. در صورتی که مسیر را ادامه دهید به تالار و رستوران هشت بهشت میرسید و میتوانید از آنجا پیاده به سمت دریاچه بروید.
بهترین فصل برای بازدید از این دریاچه از نظر آب و هوای مطبوع و دلپذیر فصل بهار است. در فصل پاییز هوای دریاچه کمی سرد خواهد بود، اما چشمانداز برگریزان و تصویر خزان در آینه آب دریاچه به تحمل کمی سرما میارزد.